Μέτρα κατά της οπαδικής βίας ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Το κλείσιμο των λεσχών των οργανωμένων οπαδών ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης με τη συμμετοχή ιδιοκτητών και εκπροσώπων των «Big 4» ΠΑΕ της χώρας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν στη σύσκεψη και οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Το κλείσιμο των λεσχών των οργανωμένων οπαδών ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Τσεφέριν. Είναι ένα από τα μέτρα που τέθηκαν στο τραπέζι της διευρυμένης σύσκεψης. Συζητήθηκε επίσης το να υπάρξει μια συνολική επανεξέταση του πλέγματος των πολιτικών για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας στον απόηχο των επεισοδίων στην Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ1, έγινε μια ειλικρινής και εποικοδομητική συζήτηση και με τους προέδρους των ΠΑΕ, όπου υπήρξε ομόφωνη καταδίκη της βίας και ανταλλάχθηκαν απόψεις.

Αποφασίστηκαν μέτρα στα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

  • Το κλείσιμο λεσχών – Θα υπάρχει ένας σύνδεσμος ανά ομάδα
  • Απροειδοποίητος έλεγχος της Αστυνομίας σε θύρες οργανωμένων, όταν κρίνεται απαραίτητο. Πρόκειται για κάτι που ήθελαν και οι ομάδες
  • Ολοκληρωμένο σύστημα με κάμερες στα γήπεδα

Μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.

Σημειώνεται πως οι όποιες δεσμεύσεις έγιναν ενώπιον του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ενώ ο Πρωθυπουργός προειδοποίησε πως σε περίπτωση υποτροπής θα υπάρξει κλείσιμο θυρών οργανωμένων οπαδών, αλλά και το ύστατο μέτρο του αποκλεισμού ομάδων από ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μητσοτάκης-Σέφεριν: Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να λύσουμε τα  προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο | ΣΚΑΪ

Ετικέτες:

SOCIAL MEDIA

2024 arttv.gr - All Rights Reserved

design & development by Pegasus Media