Παγκόσμιος Χρυσός Πρωταθλητής ο Μίλτος Τεντόγλου στη Βουδαπέστη

Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε την κορυφή του κόσμου, «πετώντας» στα 8.52μ.  και μετά από μεγάλη «μάχη» με τον Τζαμαϊκανό Πίνοκ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του άλματος εις μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε πάρα πολύ καλά τον αγώνα με ένα μεγάλο άλμα στα 8.50μ, την ώρα που ο Τζαμαϊκανός Πίνοκ ξεκίνησε με 8.40μ.

Το δεύτερο άλμα του Τεντόγλου ήταν άκυρο και του Τζαμαϊκανού στα 8.50μ., το οποίο τον βοήθησε να περάσει πρώτος!

Ο Τεντόγλου πήδηξε 8.39μ., αλλά ο Πίνοκ έκανε κακή προσπάθεια στη συνέχεια (6.39μ), ενώ στην τέταρτη απόπειρα και οι δύο δεν έκαναν καλό άλμα.

Στην έκτη και τελευταία προσπάθεια όμως ο Τεντόγλου «πέταξε» μέχρι τα 8.52, με τον Πίνοκ να κάνει 8.38 και τον Έλληνα πρωταθλητή να ανεβαίνει στην κορυφή του κόσμου!

Αναλυτικά η δήλωση του Έλληνα Πρωταθλητή στην ΕΡΤ:

«Πέρυσι είχα υποσχεθεί ότι θα πάω πολύ καλύτερα. Ο αγώνας ήταν πολύ πιο δύσκολος σχεδόν από όσους έχω συμμετάσχει και τελικά κατάφερα να πάρω τη νίκη. Πέρυσι δεν ήμουν καλά, ήταν κακός αγώνας για μένα, κακή μέρα. Απόψε δεν είχα δικαιολογία. Ήταν δύσκολη μάχη, αλλά προσπάθησα να κάνω το καλύτερο. Δεν ήμουν άνετος. Μετά το τρίτο άλμα άρχισα να νιώθω άσχημα τα πόδια μου, σαν να παθαίνουν κράμπες και γι’ αυτό άργησα να κάνω το μεγάλο άλμα. Έπρεπε να τεστάρω τα πόδια, να δω αν ήμουν καλά και στο τελευταίο άλμα μπήκα να το κάνω, αφού δεν πόνεσα προηγουμένως. Ήταν δύσκολο για μένα, αλλά κατάφερα να το διαχειριστώ”.

«Στόχος μου ήταν να κάνω κάτι παραπάνω. Δεν με άφησαν τα πόδια μου, δεν με άφησε το κλίμα. Είχε πολλή ζέστη, πολλή υγρασία, δεν έχω ανάσα, θέλω να πιο πολύ νερό. Το άλμα ήταν για 8,70, αλλά άφησα τα πόδια στην άμμο και γι’ αυτό νευρίασα».

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το 6ο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της Ελλάδας σε παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου

Συγχαρητήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Μίλτο Τεντόγλου και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη  με ανάρτησή του στο twitter τον Μίλτο Τεντόγλου και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που κέρδισαν σήμερα μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει στην ανάρτηση του:

“Θερμά συγχαρητήρια στον «χρυσό» Μίλτο Τεντόγλου και στην «χάλκινη» Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, μας έκαναν για ακόμα μία φορά υπερήφανους και μας γέμισαν αισιοδοξία”.

Ετικέτες:

SOCIAL MEDIA

2024 arttv.gr - All Rights Reserved

design & development by Pegasus Media