Παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την οπαδική βία

 

Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο της UEFA, Aleksander Ceferin είχε ο Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29 Μιχάλη. Αποφασίστηκε να συναντηθούν την Τετάρτη στις 16 Αυγούστου στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στο Ελληνικό αλλά και το Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο.

Μετά τη συνάντηση των δύο, θα πραγματοποιηθεί  στις 11.00  διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του Πρόεδρου της UEFA και αρμόδιων υπουργών στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, καθώς επανήλθε με τον πιο τραγικό τρόπο στο προσκήνιο το ζήτημα της οπαδικής βίας.  Ενδιαφέρον θα έχει η ανταπόκριση για για το αν θα καθίσουν τελικά όλοι στο ίδιο τραπέζι.

Οι οδηγίες από το Μέγαρο Μαξίμου είναι να μπουν στο μικροσκόπιο των ερευνών όλες οι πτυχές της τραγικής αυτής υπόθεσης καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων. Σαφείς  είναι και οι κατευθύνσεις οι οποίες καταδεικνύουν τη βούληση του Πρωθυπουργού για νέες παρεμβάσεις με στόχο την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Αυτό που υπογραμμίζεται από την  πλευρά της Κυβέρνηση είναι η ανάγκη για χάραξη κοινού μετώπου δράσης απέναντι στον φανατισμό.

Πρόκειται  όπως τονίζεται για ένα σύνθετο πρόβλημα, το οποίο δεν μπορεί να λυθεί μόνο από την ΕΛ.ΑΣ αλλά απαιτείται και η συμμετοχή των ομάδων για την αντιμετώπισή του, δηλαδή να αναλάβουν και οι ίδιοι το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί.

Αυτό γιατί είναι αναγκαία η απόλυτη εφαρμογή των διατάξεων του αθλητικού νόμου, οι οποίες πολλές φορές καταστρατηγούνται. Επισημαίνεται ότι για να υπάρξει εξυγίανση του χώρου του ποδοσφαίρου θα πρέπει πρώτα να εξοβελιστούν τα κακοποιά στοιχεία από τα γήπεδα.

Ο πρωθυπουργός  βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της UEFA, Aleksander Ceferin  και θα έχει συνάντηση μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη συνέχεια στη σύσκεψη που θα ακολουθήσει υπό τον Πρωθυπουργό και  με τη συμμετοχή του Προέδρου της UEFA θα συμμετάσχουν  οι υπουργοί:

•          Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου

•          Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης

•          Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης

 

 

Ετικέτες:

SOCIAL MEDIA

2024 arttv.gr - All Rights Reserved

design & development by Pegasus Media