Υποδοχή ηρώων στην ΕΜΑΚ κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα

Υποδοχή ηρώων στην ΕΜΑΚ κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

 

Στην Ελλάδα βρίσκεται  από το τις 23.00 το βράδυ της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου με πτήση τσάρτερ η Ελληνική αποστολή της ΕΜΑΚ ενώ νωρίτερα επέστρεψε στην χώρα μας και το αεροσκάφος C-130 με τα οχήματα και τον εξοπλισμό που μετέφερε, στις πληγείσες περιοχές από τον φονικό σεισμό 7,8 ρίχτερ στην Τουρκία.

Την αποστολή υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος η Πολιτική Ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και μέλη του ΕΚΑΒ.

«Είναι μία συγκινητική στιγμή, για όλους μας. Είμαστε εδώ για να υποδεχτούμε τους ήρωές μας. Έχουν γυρίσει όλοι ασφαλείς και είναι έτοιμοι να πάνε να φιλήσουν τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους. Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα γιατί όλοι βλέπατε τους μετασεισμούς και ξέρετε τι σημαίνει κάποιος να ενεργεί κάτω από αυτή τη “Δαμόκλειο σπάθη”. Από το πρώτο βράδυ που επιχείρησαν απέδειξαν τον επαγγελματισμό τους και την αυτοθυσία τους» τόνισε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

«Ακούγαμε από όλους τα καλύτερα λόγια. τόνισε  Η Ελλάδα ήταν παρούσα σε αυτή τη στιγμή της ανθρωπιάς. Με την πράξη τους όρισαν το τι σημαίνει αλληλεγγύη».

‘Έκανε επίσης γνωστό, ότι ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με την ελληνική αποστολή στο Μαξίμου για να εκφράσει το μεγάλο «ευχαριστώ της Πολιτείας και του λαού προς τους ήρωές μας».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τόνισε ότι οι άνθρωποι της ομάδας της ΕΜΑΚ «Μας έχουν κάνει περήφανους και μας συγκίνησαν με την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά που έδειξαν.
Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που μας έκαναν υπερήφανους.”

Ο Αρχηγός το Πυροσβεστικού Σώματος Γιώργος Πουρναράς  μετέφερε τα συναισθήματά του με τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη λέγοντας: «Όποιος νιώθει πόνο είναι ζωντανός». Για τα μέλη της ομάδας είπε ότι πρώτα είναι άνθρωποι και μετά επαγγελματίες και πρόσθεσε: «Τους ευχαριστώ και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για όσα έκαναν» στην Τουρκία.

«Η ελληνική αποστολή επέστρεψε και είμαστε όλοι υγιείς. Κάναμε αυτό που θα κάναμε και στην πατρίδα μας. Δεν κάναμε τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. Ήταν πολύ μεγάλη καταστροφή, δεν σταματήσαμε, ήμασταν 24 ώρες το 24ωρο στο πεδίο», δήλωσε καταχειροκροτούμενο  ένα από τα στελέχη της ΕΜΑΚ.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκας, τόνισε ότι τα μέλη της ομάδας «Μάς δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε». Συμπλήρωσε ότι ο σεισμός και το ρήγμα που ενεργοποιήθηκε στη νότια Τουρκία δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τον ελληνικό χώρο, καθώς το ρήγμα απέχει εκατοντάδες χιλιόμετρα από ρήγμα της Ανατολίας.

 

Ετικέτες:

SOCIAL MEDIA

2024 arttv.gr - All Rights Reserved

design & development by Pegasus Media

Litespeed Greek Web Hosting by Netspace.gr